top of page

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 28/4-5/5/2018

Στις 28 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο‘Regionality in agriculture’ των Γερμανών φίλων μας στην καταπράσινη νότια περιοχή της χώρας που ονομάζεται Άλγκοϊ. Οι συμμετέχοντες ήταν από Αυστρία, Κροατία, Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Αφρική. Η πλειοψηφία των ατόμων ήταν νέα μέλη του IAAS, το κλίμα απίστευτα φιλικό και δεθήκαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Την πρώτη μέρα φτάσαμε στο πανεπιστήμιο του Honhelheim όπου αφού περιηγηθήκαμε στους χώρους του και παίξαμε κυνήγι θησαυρού στις αυλές του. Επίσης επισκεφτήκαμε ένα ερευνητικό εργαστήριo παρασκευής τυριού και ένα θερμοκήπιο καλλιέργειας φυτών με οικολογικούς μεθόδους. Το βράδυ ψήσαμε barbeque στο χώρο του εντυπωσιακού πανεπιστημίου.

Την δεύτερη μέρα μεταφερθήκαμε στην κατοικία μας, σε ένα πανέμορφο μέρος δίπλα στη λίμνη Rottachsee όπου τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας, 2 ώρες μακριά από τη Στουτγάρδη, στα σύνορα με την Αυστρία. Ακολούθησε μία επίσκεψη σε μία οικογενειακή φάρμα με αγελάδες και η επίσκεψη στο μουσείο Ιllerbeuren όπου παρακολουθήσαμε workshop για την παρασκευή βουτύρου. Ύστερα χαλαρώσαμε στη λίμνη δίπλα στην κατοικία και ο καιρός επέτρεψε σε όσους ήθελαν να βουτήξουν για ένα μπανάκι.

Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ένα πλήρως εξυγχρονισμένο υπαίθριο ερευνητικό φυτώριο και αφού γευματίσαμε δίπλα στη λίμνη Κωνστάντια στο Hörbranz επισκεφτήκαμε το αποστακτήριο Prinz στην Αυστρία. Το βράδυ ακολούθησε το trade fair όπου αφού μαγειρέψαμε και δοκιμάσαμε φαγητά και ποτά από κάθε χώρα, χορέψαμε, παίξαμε παιχνίδια και διασκεδάσαμε συλλογικά.

Η τέταρτη μέρα περιλάμβανε πεζοπορία στις ορεινές περιοχές του Άλγκοϊ όπου είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την υπέροχη θέα. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την εταιρία ζυθοποιίας Zoetler, μια εταιρία τοπικής εμβέλειας που βάζει την ικανοποίηση τόσο των πελατών όσο και των εργαζόμενων πάνω από όλα, όπου μάθαμε τη διαδικασία παραγωγής μπύρας και γευτήκαμε τα προϊόντα της.

Την πέμπτη μέρα επισκεφτήκαμε μία μεγάλη βιομηχανία παρασκευής τρακτέρ, την Fendt, όπου παρακολουθήσαμε την παρασκευή τους βήμα-βήμα σε πραγματικό χρόνο. Επίσης ήρθαμε σε επαφή με στελέχη της εταιρίας όπου μας παρουσίασαν τις μηχανές ρομπότ που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον και μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για το μέλλον μας στο γεωπονικό κλάδο. Το βράδυ επισκέφτηκε την κατοικία μας ένας διδάκτωρ καθηγητής όπου μας παρουσίασε μία ενδιαφέρον εργασία πάνω στο γεωπονικό κλάδο της Βαυαρίας και στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων πείνας.

Την επόμενη μέρα πήγαμε σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη φάρμα αγελάδων. Είδαμε τις μηχανές που χρησιμοποιούνται για το άρμεγμα, το τάισμα και τον καθαρισμό των ζώων. Έπειτα επισκεφτήκαμε μία βιομηχανία συσκευασίας προϊόντων όπου μάθαμε τη λειτουργία των μηχανημάτων και την παρακολουθήσαμε σε πραγματικό χρόνο.Στη συνέχεια αφού επιστρέψαμε στην κατοικία μας ακολούθησαν οι παρουσιάσεις στο θέμα του σεμιναρίου από κάθε χώρα.

Η τελευταία μέρα περιλάμβανε την επίσκεψη σε μία μεγάλη φάρμα στρουθοκαμήλων όπου ήρθαμε σε επαφή με τα εντυπωσιακά αυτά ζώα. Ύστερα πήγαμε σε μία οικοκοινότητα όπου μάθαμε για έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής και διανομής φρέσκου γάλακτος, φρούτων και λαχανικών μέσα στην πόλη. Το βράδυ γευματίσαμε σε ένα εστιατόριο και ακολούθησε το feedback γύρω από φωτιά που ανάψαμε όλοι μαζί όπου μοιραστήκαμε τις εντυπώσεις μας και αποχαιρετιστήκαμε.

Ήταν μία απίστευτη εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητες. Αναπόσπαστο κομμάτι της ήταν τα παιχνίδια που παίζαμε κάθε βράδυ στην κατοικία πριν πέσουμε για ύπνο, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να δεθούμε μεταξύ μας.

bottom of page