top of page

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ 15-22/10/2017

Στις 15/10/2017 δόθηκε η ευκαιρία σε 4 μέλη του IAAS-Greece να ταξιδέψουν στην Ισπανία και να γνωρίσουν την πανέμορφη Μαδρίτη ,ως συμμετέχοντες στην εβδομάδα ανταλλαγής του IAAS-Spain με τίτλο "The good, the bad and the ugly: a snapshot of the GMO debate".

Με την άφιξη των συμμετεχόντων ,ακολούθησε τακτοποίηση τους σε κεντρικό hostel της πόλης και στη συνέχεια περιήγηση στο κέντρο της Μαδρίτης και παιχνίδια γνωριμίας μεταξύ τους. Το επόμενο πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πανεπιστήμιο ,ξενάγηση στα εργαστήρια και τα θερμοκήπια του τμήματος ,που κατέληξε σε παραδοσιακό γεύμα με σπιτική παέγια στον κήπο του πανεπιστημίου. Ακολούθησε City Tour σε σημεία ορόσημα της πόλης ,ενώ το βράδυ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε φοιτητικό πάρτι.

Η Τρίτη μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη σε μεγαλοζυθοποιία ,όπου δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για την ιστορία της επιχείρησης ,να περιηγηθούν στις μεγαλοπρεπείς εγκαταστάσεις της και να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα της. Στη συνέχεια το ταξίδι συνεχιστικέ μέχρι την οροσειρά ‘’Sierra de Madrid’’ όπου και έλαβε χώρα το ‘’Trade Fair’’ σε ορεινό καταφύγιο. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς και η μεγάλη βραδιά ξεκίνησε με πολύ κέφι ,χορό ,φαΐ και ποτό ενώ το γλέντι συνεχιστικέ μέχρι το πρωί. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε Work Shop στο όποιο οι συμμετέχοντες έφτιαξαν ‘’seed bombs’’ τα όποια διέσπειραν στο δάσος σε πεζοπορία που πραγματοποιήθηκε. Ακολούθησε επιστροφή στη Μαδρίτη μεταφορά σε διαφορετικό μέρος της πόλης ,ξεκούραση και βραδινή διασκέδαση σε χαρακτηριστική pub της πόλης. Την πέμπτη μέρα δόθηκε στους επισκέπτες η ευκαιρία να επισκεφθούν το ‘’Fruit Attraction’’, παγκόσμια έκθεση φρούτων ,λαχανικών και άλλων γεωργικών προϊόντων. Εκεί μπόρεσαν να μιλήσουν με υπευθύνους σημαντικών γεωπονικών εταιριών, να γνωρίσουν καινοτόμες πρακτικές σποράς ,προστασίας και φροντίδας φυτών ,αλλά και νέες ποικιλίες οπωροκηπευτικών. Έπειτα πραγματοποιήθηκε ομιλίας και συζήτηση στο πανεπιστήμιο γύρω από τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα :τα θετικά ,τα αρνητικά τους και την επίδραση στο περιβάλλον και την διατροφή μας. Το ίδιο βράδυ οι συμμετέχοντες απόλαυσαν παραδοσιακή ισπανική έξοδο με περιήγηση σε διάφορες pubs ,τοπική μπύρα και τάπας.

Το επόμενο πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου ,ενημέρωση για τις δράσεις τους, ξενάγηση στους χώρους και επεξήγηση των εργαστηριακών δοκιμών τους. Το βράδυ που ακολούθησε ξεκίνησε με μουσική και τραγούδι και συνεχιστικέ μέχρι πρωίας σε κεντρική ντίσκο της πόλης . Το Σάββατο αποτέλεσε μέρα ξεκούρασης και περιήγησης με ,βόλτα σε ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα πάρκα της πόλης ,το’’ Buen Retiro Park’’ και επίσκεψη στο περίφημο μουσείο τέχνης ‘’Πράδο’’. Το τελευταίο βράδυ βρήκε όλους τους συμμετέχοντες μαζί σε αποχαιρετιστήριο δείπνο να διασκεδάζουν συζητώντας τις εμπειρίες που αποκόμισαν και τις αναμνήσεις που δημιούργησαν σε αυτή την εκπληκτική εβδομάδα ,που βίωσαν.

Με το τέλος ενός ακόμα IAAS event δόθηκε η ευκαιρία σε όσους συμμετείχαν να ταξιδέψουν ,να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με τις σπουδές και τα ενδιαφέροντα τους ,να κάνουν νέες φίλιες και πάνω απ’ όλα να κάνουν την ‘’FamilIAAS’’ μας πιο δεμένη και δυνατή έτοιμη να μεγαλώσει καλωσορίζοντάς νέα μέλη και συνεχίζοντας πιο δυναμικά την παγκόσμια δράση της.

bottom of page