top of page

IAAS στο Teamfair

Το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου , ο IAAS-thessaloniki , έλαβε μέρος μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες του COMVOS , στις δραστηριότητες , που φιλοξενήθηκαν στο πάρκο της Νέας Φιλοσοφικής με σκοπό να μυήσουν φοιτητές και καθηγητές στο πνεύμα της ομάδας. Τα μέλη ήταν πρόθυμα να ενημερώσουν και να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του οργανισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο περίπτερο του IAAS-thessaloniki μπορούσε κανείς να βρει πλούσιο ενημερωτικό υλικό αλλά και να θαυμάσει εργασίες γεωπόνων φοιτητών , ένα εντομολογικό και ένα φυτολόγιο.

Με μεράκι , τα μέλη , επιδίωξαν να πληροφορήσουν τους παρεβρισκόμενους σχετικά με το project FOOD WASTE , πάνω στο οποίο δουλεύουν φέτος οι χώρες-μέλη του IAAS παγκοσμίως . Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθεi το κοινό σχετικά με το θέμα και να ανακαλύψουν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια πως με μικρές καθημερινές αλλαγές μπορεί ο καθένας να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα. Το πόρισμα ήταν ότι η εικόνα ενός προϊόντος δεν επηρεάζει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του και πως φρούτα και λαχανικά δεν θα πρέπει να απορρίπτονται από τους καταναλωτές λόγω της εμφάνισης τους.

Η ομάδα της γεωπονίας , δεν σταμάτησε εκεί , αλλά φρόντισε να εξιτάρει την φαντασία των ενδιαφερόμενων , μέσα από μια αισθησιοκινητική άσκηση ( παιχνίδι όσφρησης ) . Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν εννέα βότανα αυτοφυή και μη .Εκείνοι που ανακάλυπταν τουλάχιστον εφτά στα εννιά ανταμοίβονταν από τον IAAS-thessaloniki.

Ο COMVOS ακόμα, έδωσε την δυνατότητα , να παρουσιασθεί ένας εύκολος και έξυπνος τρόπος παρασκευής τουρσί με απλά και καθημερινά προϊόντα που ο καθένας έχει στην κουζίνα του. Το πείραμα στέφτηκε με επιτυχία και οι θεατές είχαν την ευκαιρια να κεραστούν.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό , δόθηκε η δυνατότητα σε μέλη και μη , να γνωριστούν μεταξύ τους , τέθηκαν θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις. Και κάπως έτσι έγινε η αρχή για μια νέα παραγωγική ακαδημαϊκή χρονιά για τον IAAS-thessaloniki .

bottom of page