top of page

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΟΛΟΣ 4-11/05/2017

Στις 4-11 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εβδομάδα ανταλλαγής του committee IAAS Volos στο Βόλο. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 9 φοιτητές από Κροατία, Βέλγιο, Γερμανία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία καθώς και 7 από το committee IAAS Thessaloniki.

Η εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από καθηγητές της σχολής με θέμα ‘’Αειφόρος Ανάπτυξη και Νέες Καλλιεργητικές Τεχνικές’’. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επισκεφτήκαμε το ‘’Μουσείο της Πεταλούδας’’, όπου μείναμε έκπληκτοι από την τεράστια συλλογή εντόμων από όλο τον κόσμο, και το ‘’Μουσείο Ελιάς και Λαδιού’’ που μας μύησε στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού. Οι επισκέψεις ξεκίνησαν το Σάββατο στο οινοποιείο ‘’Rakis Family Winery’’ με περίπατο στα αμπέλια τους, στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και στο παραδοσιακό τους πατητήρι. Παράλληλα, δοκιμάσαμε τα κρασιά τους καθώς και παραδοσιακές σπιτικές συνταγές που μας είχε ετοιμάσει η οικογένεια. Τη Δευτέρα ακολούθησαν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις στους ‘’Μύλους Λούλη’’, όπου μάθαμε τη διαδικασία παραγωγής αλευριού και μας πρόσφεραν ως δώρα τα προϊόντα τους, και στα Υδροπονικά Θερμοκήπια του Αγροτικού Εργαστηρίου Ε.Π.Ε. γνωρίζοντας τοπικές ποικιλίες τομάτας και αγγουριού. Στη συνέχεια, την Τετάρτη επιστεφτήκαμε την μεγαλύτερη μονάδα του νομού Μαγνησίας, του κύριου Τσαλούχου, σε γαρδένιες και άλλα καλλωπιστικά φυτά και την εταιρεία ‘’ΕΨΑ’’ όπου μάθαμε την ιστορία της και είδαμε από κοντά τις εγκαταστάσεις και την παραγωγή της.

Φυσικά δεν γίνεται να επισκεφτεί κάποιος τον Βόλο και να μην θαυμάσει τις ομορφιές του Πηλίου. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε, στο χωριό της Τσαγκαράδας, ένα μενού μαγειρεμένο με προϊόντα βαλσάμικου της Galaxy Mavidoy. Ωστόσο δεν παραλείψαμε την πεζοπορία στο γραφικό χωριό της Μακρυνίτσας.

Από το event δεν θα μπορούσε να λείψει και το εκπαιδευτικό κομμάτι. To training με θέμα ‘’Improvisation & Body Language’’ μας δίδαξε πώς να έχουμε αυτοπεποίθηση και έλεγχο του εαυτού μας, καθώς και να κατανοήσουμε τη γλώσσα του σώματος. Στο workshop τους μάθαμε πώς να φτιάχνουν σουβλάκι και γελάσαμε προσπαθώντας να μάθει ο καθένας παραδοσιακούς χορούς των άλλων χωρών.

Όσο για τη ψυχαγωγία; Θάλασσα, karaoke, pub crawl και τσιπουροκατάσταση. Ξεκινώντας με ένα city tour στην πόλη, καταλήξαμε σε αγωνίσματα στην άμμο και βουτιές για να δροσιστούμε. Η βραδιά του pub crawl ξεκίνησε με karaoke διαγωνισμό, όπου χωρισμένοι σε ντουέτα έπρεπε να ερμηνεύσουμε κομμάτια της επιλογής μας και στη συνέχεια φέραμε εις πέρας αστείες δοκιμασίες του pub crawl και στο τέλος τους βραβεύτηκε η νικητήρια ομάδα. Το κέφι δεν έλειψε φυσικά στην έξοδο μας για τσίπουρα, όπου οι συμμετέχοντες γνώρισαν τη φήμη του Βόλου.

Τελευταίο και καλύτερο: Trade Fair. Μουσική, χορός, παραδοσιακές τοπικές γεύσεις, ποτό ενώνονται σε μια βραδιά. Αποκορύφωμα; Η αίσθηση του familIAAS!!!

Αναπολώντας την εβδομάδα αυτή, χαιρετάμε πια τους καινούργιους μας φίλους που πήραν μια γεύση Ελλάδας και ευελπιστούμε στην αντάμωση . Τι μας χάρισαν; Υπέροχες στιγμές γέλιου, χαράς και γνωριμίας με τους πολιτισμούς τους.

Η αρχή έγινε! Με το αίσθημα της ικανοποίησης και περισσότερη όρεξη και κίνητρο σχεδιάζουμε τις επόμενες δράσεις μας. Stay tuned λοιπόν για το τι θα ακολουθήσει..!

bottom of page